Apple kúpil kalifornský startup. Súvisí to s hodinkami iWatch?

Americká spoločnosť Apple v piatok potvrdila správy, že odkúpila kalifornského špecialistu na nízko-energetické komunikačné čipy, spoločnosť Passif Semiconductor. Detaily prevzatia ako aj cena zverejnené neboli.

Kalifornský startup navrhuje čipy pre bezdrôtovú komunikáciu, ktoré sa zameriavajú na čo najnižšiu spotrebu.

Tento nákup ešte viac posilnil špekulácie, že Apple už pracuje na hodinkách mediálne označovaných ako „iWatch“. Práve čipy s nízkou spotrebou by mohli byť súčasťou tohto zariadenia.

Z marcovej správy agentúry Bloomberg vyplýva, že na vývoji Apple hodiniek pracuje zhruba 100 ľudí, pričom svet by sa tohto produktu mohol dočkať už v tomto roku.

Okrem senzorov zdravia a krokomeru by inteligentné hodinky mali umožniť aj telefonovanie, sledovanie prichádzajúcich hovorov či zistenie súradníc na mape.

Podľa niektorých odborníkov sa Apple po Passif Semiconductor vrhol najmä kvôli poznatkom v oblasti bezdrôtovej technológie, ktoré je možné využiť pri vývoji bezkontaktných platobných systémov (o čom sa už dlhšie špekuluje).

 Apple sa už dlhšiu dobu snaží upevniť svoju pozíciu v oblasti mikročipov. Už v roku 2008 kúpil firmu na vývoj úsporných čipov PA Semi a o dva roky neskôr prezval vývojára čipov z Texasu, spoločnosť Intrinsity.

Nedávno Apple do svojho portfólia pridal ďalšie menšie spoločnosti ako Locationary a HopStop. Technologický obor sa aj takýmito nákupmi snaží svojim akcionárom dokázať, že svoju mohutnú zásobu hotovosti využíva v prospech budúceho vývoja produktov.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre