Šejkovia sa rozhodli pre metro za 22 miliárd dolárov

Saudská Arábia poverila tri nadnárodné konzorciá výstavbou metra pre jej hlavné mesto Rijád. Infraštruktúrny projekt by mal stáť približne 22 miliárd dolárov a jeho realizácia by sa mala začať v prvom štvrťroku 2014.

Železničná sieť by mala dosiahnuť dĺžku 176 kilometrov a zahŕňať 6 tratí. Jej dokončenie je naplánované na rok 2019. Na väčšine prác (v hodnote 9,45 mld. USD) sa bude podieľať konzorcium zložené z amerického stavebného obra Bechtel a spoločností Siemens a AECOM.

Skupina okolo španielskej spoločnosti FCC (Fomento de Construcciones y Contratas), francúzskej firmy Alstom a  Samsung C&T by mala vybudovať tri trate, pričom hodnota všetkých prác by mala dosiahnuť výšku 7,82 mld. dolárov.

Tretie konzorcium, ktoré je zložené z talianskej spoločnosti Ansaldo STS, kanadského výrobcu železničných súprav Bombardier a indickej firmy Larsen & Toubro sa bude podieľať na prácach v hodnote 5,21 mld. dolárov.

Saudská Arábia so prostredníctvom svojich infraštruktúrnych akcií snaží zlepšiť životné podmienky tamojších obyvateľov a tým predísť sociálnym nepokojom v krajine.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre