Samsung dosiahol rekordný zárobok. Napriek tomu je smutný!

Juhokórejská spoločnosť Samsung v piatok avizovala, že v druhom štvrťroku zarobila 7,8 bilióna wonov (5,3 mld. eur), čo je medziročný nárast o 50 %!

Aj napriek rekordnému zárobku sa Juhokórejčania veľmi neusmievajú, keďže ich znepokojuje čoraz silnejšia konkurencia na trhu s múdrymi telefónmi.

Hoci táto technologická spoločnosť očakáva, že jej rast na trhu smartfónov bude pokračovať aj v treťom kvartáli, hovorí už len o „miernom“ tempe rastu. Ako Samsung uviedol, vzhľadom na rozširujúcu sa ponuku telefónov sa bude priemerná cena smartfónov pohybovať v nízkom strednom pásme.

Zisk v divízii IT a mobilnej komunikácie medziročne vzrástol o 50 %, avšak v porovnaní s prvým kvartálom bol nižší o 3 percentá. O tlak na zárobky v tomto oddelení sa postarali najmä vyššie marketingové náklady.

Podľa výskumnej spoločnosti IDC sa Samsungu v druhom kvartáli podarilo predať celkom 72,4 milióna smartfónov, za čo mu patrí trhový podiel na úrovni 30,4 percenta. Americký konkurent Apple za rovnaké obdobie predal 31,2 milióna telefónov, za čo mu patrí trhový podiel 13,1 %.

Akcie Samsungu na burze v Soule stratili zhruba jedno percento.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre