Čínsky miliardár v Británii preinvestuje miliardu libier!

Čínsky developerský koncern Dalian Wanda Group, ktorý ovláda čínsky miliardár Wang Jianlin avizoval, že vo Veľkej Británii podnikne viac než miliardovú investíciu.

Zhruba 700 miliónov libier vsadí na londýnsky luxusný hotel so 62-ročnou históriou, ktorý sa nachádza na južnom brehu rieky Temža.

Okrem toho 320 miliónov libier vynaloží na kúpu 92 %-ného podielu v britskom producentovi jácht Sunseeker International Ltd., ktorého lode sú známe z filmov James Bond.

Londýn sa už viackrát ukázal ako útočisko zahraničných boháčov. Čínske stavebné firmy tu chcú využiť rastúci dopyt po drahých nehnuteľnostiach, ktoré nakupuje bohatá klientela.

Čínsky miliardár Wang Jianlin

Wang prehlásil, že svoje investície v zahraničí ešte rozšíri, keďže luxusné hotely chce vybudovať v ôsmich až desiatich svetových mestách. “Všimli sme sme výrazný nárast dopytu po luxusných jachtách a súkromných lietadlách. Rast v luxusnom segmente je exponenciálny”, prehlásil Wang.

Spoločnosť čínskeho miliardára už prevádzkuje sieť 5-hviezdičkových luxusných hotelov a na konte má partnerstvá s francúzskym Accor SA či americkým hotelovým komplexom Hilton Worldwide.

Wanda Group chce postaviť najvyššiu obytnú budovu v západnej Európe, ktorá bude dosahovať výšku 205 metrov. V súčasnosti je najvyššou obytnou budovou západnej Európy švédska HSB Turning Torso.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre