8 rozdielov medzi myslením bohatých a chudobných!

1. Priemerní ľudia sa domnievajú, že cesta k úspechu vedie cez formálne vzdelávanie. Bohatí ľudia veria na špecifické znalosti a zručnosti, ktoré nadobudnú sebavzdelávaním.

Množstvo ľudí je presvedčených, že sú to magisterské, inžinierske či doktorandské tituly, prostredníctvom ktorých zbohatnú, pretože sú uväznení v jednej línii myslenia.

2. Kým priemerní ľudia túžia po starých dobrých časoch, bohatí snívajú o budúcnosti. Multimilionári, ktorí sa k prosperite vypracovali od nuly, sa neboja staviť na myšlienky, nápady a ciele schované v neznámej budúcnosti. Ľudia, ktorí si myslia, že ich najlepšie dní sú za nimi, nebohatnú!

3. Ďalší rozdiel v myslení bohatých a chudobných je v tom, že chudobní sa na peniaze pozerajú cez emócie, kým bohatí o nich premýšľajú logicky. Kým chudobní v peniazoch vidia míňanie, tí bohatí ich považujú za nástroj, ktorý prináša možnosti a príležitosti.

4. Ďalší rozdiel medzi priemerom a úspešnými nájdeme v ich pohľade na finančné trhy. Kým priemerní si myslia, že trh poháňa logika a rôzne stratégie, bohatí vedia, že hlavným faktorom, ktorí určuje ceny, sú emócie a chamtivosť.

Akciový trh nie je o matematických vzorcov a bohatí to dobre vedia. Úspešní ľudia dobre poznajú ľudskú povahu a tým na trhu získavajú výhodu.

5. Dôvodom, prečo bohatí ľudia zarábajú viac peňazí je, že sa neboja priznať, že peniaze vyriešia väčšinu ich problémov. Chudobní sa na peniaze pozerajú ako na „nutné zlo“, ktoré v živote treba pretrpieť. Myslenie bohatých je  v tomto úplne odlišné, keďže oni peniaze považujú za osloboditeľa!

6. Aj keď bohatí ľudia nepodporujú formálne vzdelávanie, učia sa viacej než vysokoškoláci. Ak prekročíte prah domu bohatého človeka, prvé čo uvidíte, bude veľká knižnica. Tú u chudobných budete hľadať len ťažko, keďže dávajú prednosť bulváru, zábavným časopisom a nezmyselným TV reláciám.

7. Priemerní ľudia majú nízke očakávania, ktoré ich zvyčajne nesklamú. A čo bohatí? Bohatí majú výzvy! Mnohí psychológovia už potvrdili, že ľudia majú nízke očakávania len preto, aby sa „náhodou“ nesklamali.

Bez veľkých očakávaní nikdy nezbohatnú a nebudú žiť svoje sny.

8. Kým priemerní ľudia hrajú na istotu, bohatí vedia, kedy zariskovať. Úspešní sa neboja neistoty, pretože vedia, že riziko je nová istota. Kým priemerní radšej stavia na istoty, pohodlie a isté zabezpečenie, multimiliónári vedia, že pohodlie môže byť zničujúce!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

ubohe, zjednodusit komplexnost v tak primitivnu bipolarnost. ale niecim musia to tu zaplnit tak preco nie slovo bohaty vyhonit slovom chudobny. plk plk plk