Ako dosiahnuť úspech? 6 lekcií od Warrena Buffetta!

1. Skúste odhadnúť, ako by mohla vyzerať budúcnosť: “Pozerám sa na podniky, pri ktorých môžem predvídať, ako budú vyzerať za 10, 15 alebo 20 rokov”, tvrdí Buffett. Znamená to zamyslieť sa, ako budú tieto podniky vyzerať – budú menšie či väčšie ako dnes?!

2. Rozhodnite sa, kto sa vám páči a kto zas nie. Zvoľte si osobu, ktorá sa vám páči najviac a zapíšte si, čo na nej obdivujete. Potom si vyberte osobu, ktorá vám je sympatická najmenej a opäť si zaznamenajte jej vlastností.

Kvality, ktoré obdivujete, sa môžu stať vlastnými aj pre vás. Nakoniec, ak ich budete praktizovať, stanú sa vašim zvykom.

3. Pracujte s ľuďmi, ktorých rešpektujete. “Mnohokrát som odstúpil z obchodov, aj keď išlo o dobrú spoločnosť len preto, že sa mi nepáčili ľudia v nej. Nemalo zmysel predstierať, že sú fajn. Chápem, keď žena predstiera lásku a vezme si muža pre peniaze, ale je šialené predstierať sympatie, keď už ste bohatí?!”

4. Pri najímaní ľudí sledujte tieto 3 vlastnosti: Niekto kedysi povedal, že pri prezeraní si ľudí je vhodné upriamiť sa na tri vlastnosti, a to integritu, inteligenciu a energiu. Ako Buffett tvrdí, ak človek nemá prvú vlastnosť, zvyšné dve ho môžu zabiť.

5. Buďte trpezliví: Bez ohľadu na to, aký veľký máte talent či ako veľa úsilia ste do niečoho vložili, niektoré veci jednoducho potrebujú čas. Preto, buďte trpezliví.

6. Zapamätajte si, že zvyky je veľmi ťažké zmeniť. Rovnako, ako je ľahké sa do reťazca návykov vcítiť, je rovnako ťažké ich potom prelomiť. V mojom veku už ťažko prelomím niektoré návyky. Jednoducho som v nich uviazol, tvrdí Buffett.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre