5 vecí, ktoré nikdy nepovedzte svojmu šéfovi!

1. V posledných rokoch sa vyskytlo mnoho prípadov, keď zamestnanec svojmu bossovi povedal – Pane, pridajte si ma na Facebooku. Ako je možné, že sa niekto na takýto krok „odváži“? Zaradiť svojho šéfa do zoznamu Facebook priateľov znamená odhaliť mu všetky osobné veci. Myslite na to, že pridaním vášho nadriadeného na Facebooku strácate slobodu!

2. Vy ste mi tak nariadili, nie je to moja vina – Ak použijete tieto slová, znamená to, že ste práve urazili schopnosti svojho šéfa. Jednoducho za problém, ktorý vznikol, obviňujete jeho. Táto fráza sa môže nakoniec ukázať ako nebezpečný bumerang, ktorý vám môže priniesť problémy či vyhadzov!

3. Toto nie je moja práca – aj keď nechcete vykonávať určité činnosti, nepoužívajte tieto slová. Charakteristika práce nie je nikdy úplná a mnoho ľudí vykonáva úlohy, ktoré v popise ich práce vôbec nie sú.

Keď už tak, v krajnom prípade siahnite po slovách ako: Prosím vás, nemohli by ste túto povinnosť priradiť niekomu inému, pretože zrejme nebude v mojich silách ju uskutočniť!

4. Veruže neviem, čo by ste si bezo mňa počali – nikdy, nikdy túto frázu nepoužívajte. Nikto nie je nenahraditeľný, dokonca ani váš šéf! Týmto vyhlásením totiž naznačujete, že máte nárok na osobitné zaobchádzanie. Avšak verte, že mnoho manažérov vám bude chcieť dokázať, že sa mýlite!

5. Buď to urobíte, alebo končím – či už chcete zvýšiť plat, dostať deň voľna, prípadne niečo iné, nikdy svojmu šéfovi nehrozte. Kvôli tejto fráze u manažéra stratíte rešpekt a zlikvidujete si pozitívny vzťah!

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre