Deutsche Bank prepúšťa takmer 2000 zamestnancov!

Straty nemeckej Deutsche Bank majú rázne dôsledky. Rapídny pokles výnosov v investičnom bankovníctve sa zapríčinil o to, že najväčšia nemecká banka prepustí až 1900 zamestnancov. Len v samotnom investičnom oddelení príde o miesto až 1500 pracovníkov. Opatrenia sa dotknú najmä ľudí vo finančných centrách na Wall Street. Banka chce reformami ušetriť až 3 miliardy eur ročne.

Hospodárske výsledky za 2. kvartál jasne naznačujú, že inštitúcia utrpela prudký pokles zisku. Aj keď sa banke v 2. štvrťroku podarilo zarobiť 660 miliónov eur, v porovnaní s minulým rokom je to až o polovicu menej. Ešte výraznejšie oslabenie zisku vidieť v investičnom bankovníctve, kde sa zárobok prepadol až o dve tretiny.

Deutsche Bank priznala, že úroveň nákladov je v investičnej divízii príliš vysoká. Zdá sa, že banka mala k škrtom pristúpiť už dávnejšie, keďže doteraz to boli len kozmetické úspory. Aj keď ešte existuje mnoho otázok, bližšie informácie budú poskytnuté až v septembri.

Banka tiež oznámila zmenu vo firemnej kultúre. Prehodnocovať sa bude aj výška odmien zamestnancom či prerozdeľovanie zisku akcionárom.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre