Neckermann stojí kúsok pred bankrotom

Zásielková spoločnosť Neckermann je kúsok od bankrotu. Spoločnosť totiž podala návrh na vyhlásenie konkurzu. Majiteľ Neckermannu, americká finančná spoločnosť Sun Capital, už firme neposkytne žiadne prostriedky na financovanie. Peňazí tak nie je, a ako uvádza Neckermann, „v súčasnej podobe firma nemôže ďalej fungovať!“ V ohrození je až 2 400 pracovných miest.

Vyhrotenie problémov

Spoločnosť sa potáca krízou už dlhšie. Pôvodným plánom bolo odbúrať vlastný obchod s textíliami a uzavrieť centrálny sklad vo Frankfurte, pričom by tieto škrty stáli až 1380 pracovných miest. Kríza spoločnosti sa ale rozrástla, a teraz je v ohrození celé podnikanie! Nedávne tvrdé rokovania ohľadom prepúšťania zamestnancov medzi spoločnosťou a odbormi zlyhali. Medzitým zamestnanci Neckermannu vstúpili do štrajku.

Neckermann je jedným z najväčších internetových predajcov v Nemecku. Spoločnosť bola založená v roku 1950 a svoj prvý on-line obchod odštartovala v roku 1993. Ako Neckermann tvrdí, až 80 % tržieb tvoria práve tržby z internetovej siete. Väčšinu spoločnosti v roku 2007 prebrala americká skupina Sun Capital, s ktorou prišlo aj prepúšťanie zamestnancov. Finančník prebral v roku 2010 zvyšné akcie spoločnosti.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre