Ryanair chce pohltiť konkurenta. Pokus č. 2

Írska letecká spoločnosť Ryanair chce opäť pohltiť svojho konkurenta Aer Lingus. Ryanair už vlastní 30 % akcií, podiel 25 % drží írska vláda.

Je to už viac než 5 rokov, čo sa o prevzatie Ryanair pokúšal naposledy. Ako spoločnosť oznámila v utorok večer v Dubline, za jednu akciu bude ponúkať 1,30 eur, čo je takmer o polovicu nižšia suma ako v roku 2006.

Pokus Ryanairu prevziať svojho konkurenta prekazila v roku 2007 Európska komisia, ktorá tento krok považovala za ohrozenie hospodárskej súťaže. Ryanair si myslí, že súčasný vývoj v leteckom priemysle môže toto rozhodnutie zmeniť. Taktiež sa domnieva, že štát z dôvodu zníženia dlhu predá svoj 25 %-ný podiel na Aer Lingus. S týmto krokom sa počíta na začiatku roka 2013.

Ryanair však nie je jediným záujemcom: Aj arabská letecká spoločnosť Etihad nedávno kúpila približne 3-percentný podiel na Aer Lingus.

Doplnené 13:30:  Oznámenie spoločnosti Ryanair dnes posiela hodnotu akcií Aer Lingus o 24 % nahor. Akcie Ryanair si pripisujú ľahký zisk + 0,5 %.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
rm stock Komentáre