Nového prezidenta USA zvolí ekonomika

Obchod amerického dodávateľa letectva a obrany, ktorým je spoločnosť Honeywell sa vyvíja dobre. Rastú predaje, tržby, akcie. Niet divu, že do závodu tejto spoločnosti (v Minneapolise) prišiel americký prezident Barack Obama, aby pochválil americkú ekonomiku.

Niekoľko stoviek zamestnancov načúvalo jeho príhovoru: „Vedeli sme, že cesta k oživeniu nebude ľahká, a tiež vieme, že lepšie dni sú pred nami.“ Nabehol potlesk, tenký s chuťou apatie. A nie t sa čo diviť. Veď len niekoľko hodín pred návštevou Obamu boli zverejnené aktuálne čísla z trhu práce (čítaj viac). Záver – lepšie časy sú v nedohľadne.

Rast sa za-za-zad-rhá-va sa

Tom Keene, ekonóm a bývalý investičný bankár tvrdí, že kríza nie je u konca. Vzhľadom na to, kto sa kde politicky nachádza, ide o dobrú/zlú správu pre súčasného amerického prezidenta.

Je to jednoduché – tieto voľby rozhodne ekonomika. Ak bude jej vývoj pozitívny – vyhrá Obama. Ak nie, prezidentom môže byť protikandidát Romney (na snímke vpravo). Ako vyplýva z posledných predvolebných prieskumov, šance Obamu aj Romneyho sú rovnaké.

V Spojených štátoch badať čoraz viac znaky toho, že sa hospodársky rast najväčšej ekonomiky sveta pomaly zadrháva.

Čo si myslíte?

[poll id=”12″]

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre