Oracle aj SAP vsádzajú na “mraky”. Investorom sa to páči!

Kým stredajšie burzy zaplavili akciové straty, spoločnosti Oracle a SAP sa zelenali . Teda aspoň ich akcie! Obe spoločnosti totiž stavili na pomaly sa adaptujúci segment trhu – Cloud Computing. Oracle v snahe posilniť  pôsobenie v tejto oblasti, kupuje spoločnosť VITRUM.

Vitrum je poskytovateľom základných cloud-computingových riešení v socliánom marketingu. Inzerentom a podnikom ponúka centrálnu platformu, cez ktorú si môžu koordinovať svoje reklamné kampane – ako napr. na Facebooku. Detaily o cene neboli zverejnené. Akcie Oracle zakončili stredajšie obchodovanie so ziskom + 1,21 %.

Po cloud-computingu sa vrhol aj nemecký softvérový obor SAP.Spoločnosť kupuje firmu Ariba, ktorá je v oblasti cloud-computingu druhou najväčšou na svete. SAP za ňu údajne zaplatí 4,3 miliárd dolárov. Nemecká spoločnosť tiež uvádza, že je na dobre ceste dosiahnuť v roku 2012 dvojciferný zisk. Čo viac dodať, držíme palce!

Akcie SAP-u si v stredajšom obchodovaní pripísali zisk + 1,58 %.

Čo je Cloud Computing?  – doslova ide o “výpočtový mrak”, v ktorom sú uložené aplikácie, platformy a infraštruktúra. Zákazníci doň vstupujú napríklad cez webový prehliadač či klienta. Ak chce podnik využiť niektorú z kancelárskych aplikácií, vstúpi do cloudu a zaplatí len za poskytnutú službu. Nemusí sa tak starať o IT infraštruktúru, softvér atď…

 

 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre