Nevadííí, kričia akcie na ranný pesimizmus

Asi tak! Aj napriek slabým makroekonomickým dátam si dnes európske akcie pripisujú zisky. K 14:40 si akciový index z Frankfurtu – DAX 30 pridáva takmer jedno percento. Ešte viac si pripisuje index z Paríža, CAC 40, ktorý rastie o 1,12 %. V zelenom je aj Londýn, Madrid či Zürich.

K ránu bol zverejnený index IFO inštitútu, ktorý je najdôležitejším indikátorom pre nemeckú ekonomiku. Jeho hodnota v máji klesla na 106,9 bodov z aprílových 109,9 bodov. Ukazovateľ zahŕňa prieskum v cca 7000 firmách. Poklesol aj index nákupných manažérov pre eurozónu.

Radosť spoza Atlantiku

Trhom možno ulahodila Európska únia: Tá tvrdí, že pre bol s krízou podnikne ešte viac stimulačných opatrení. Pozitívna správa tiež prišla z amerického trhu práce, kde počet žiadostí o dávku v nezamestnanosti minulý týždeň klesol. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom sa ich počet znížil o 2000. Väčší význam má nazeranie na štvor-týždňový priemer – tu sa ich počet znížil o 5 500.

 

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre