Slovensko chce nové investície. Z Taiwanu!

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) reprezentuje Slovensko na Taiwane. Agentúra v spolupráci so Slovenským kultúrnym a ekonomickým úradom v Taipei odštartovala misiu na Taiwane, ktorej cieľom je získať pre Slovensko nové investície či upevniť vzťahy s etablovanými taiwanskými investormi.

Predstavitelia SARIO rokovali s viceprezidentom Delta Electronics Rt. Tsai a osobným poradcom majiteľa spoločnosti Foxconn –  Nan-Huei Huang. Témou týchto rozhovorov boli možné expanzie slovenských prevádzok oboch firiem.

Upevňovanie vzťahov

Delta Electronics je najväčším svetovým výrobcom napájacích zdrojov, ktorý má  celosvetovú pôsobnosť s výrobnými závodmi v Taiwane, Číne, Thajsku, Mexiku, Indii a Európe. Do jej portfólia patrí výroba riešení napájacích systémov a obnoviteľnej energie, systémov solárnej energie, energicky úsporných produktov LED osvetlenia, elektronických komponentov pre IT, telekomunikácie a automobilový priemysel a iné.  Nitrianska fabrika Foxconnu predstavuje kľúčového hráča v oblasti výroby LCD televízorov značky Sony v európskom regióne.

V prípade oboch spoločností ide o globálnych lídrov elektrotechnického sektora. Priama komunikácia a upevňovanie vzťahov s centrálami môže výrazne napomôcť budúcemu rozvoju slovenských závodov, keďže expanzie sa významným podielom podieľajú na náraste priamych zahraničných investícií“  povedal generálny riaditeľ SARIO Róbert Šimončič.

Vzájomná podpora

Zástupcovia SARIO sa stretli aj s riaditeľom DOIS (Department of Investment Services“), s ktorým hovorili najmä o možnostiach vzájomnej podpory, výmeny informácií ,ako aj „best practices“. Dôležitým bodom programu boli aj rokovania so zástupcami TAITRA, ktorá je najväčšou organizáciou podporujúcou taiwanský export, ako aj s partnerskou organizáciou Invest in Taiwan. Vďaka prezentácii zástupkyni generálneho riaditeľa  A. Gulovej, sa taiwanskí podnikatelia oboznámili s investičným prostredím na Slovensku.

 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre