Facebook zarobil výrazne menej

V prvých troch mesiacoch tohto roka dosiahla sociálna sieť Facebook obrat 1,06 miliardy dolárov (764 mil. eur) , čo je o 44 % viac ako v rovnakom čase pred rokom. Predaje v Európe predstavovali 208 miliónov eur.  Vyplýva to z informácií aktuálneho burzového prospektu tejto spoločnosti, ktorý bol zverejnený v pondelok večer . V poslednom štvrťroku 2011 boli tržby Facebook-u 1,13 mld. USD.

Náklady sa zahryzli do zisku

Zisk sociálnej siete predstavuje 205 miliónov dolárov, čo je až o 12 percent menej ako pred rokom. Základom tohto prepadu je rast marketingových nákladov, ktorých výška sa zdvojnásobila. Výdavky na rozvoj vzrástli ešte viac. Zároveň prémie vo forme akcií zamestnancov vyskočili na hodnotu 100 miliónov dolárov. Facebook plánuje v najbližších týždňoch vstúpiť na pôdu burzy. Odborníci tvrdia, že Facebook môže byť ocenený až na 100 miliárd dolárov.

Americká spoločnosť sa v súčasnosti stará o čerstvé správy, keď len nedávno za miliardu dolárov kúpila fotoslužbu Instagram (Facebook kupuje fotoslužbu Instagram). Podľa prospektu zaplatila 300 miliónov dolárov v hotovosti, zvyšok v akciách. Okrem toho získa od Microsoftu patenty za 550 miliárd dolárov.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

a podla toho co som pocul, ze v USA je odliv mladych, to pomoze byt casom este viac. Dobre je ze nespia na vavrinoch a aj facebook sa pustil do velkych investicii

ODPOVED: podla mojho nazoru to v Europe este rozbali Google+. Co pocuvam, tak v zahranici mu to ide pekne!