Facebook kupuje fotoslužbu Instagram

Krátko pred plánovaným príchodom na burzu sa spoločnosť Facebook odvážila na veľký kúsok. Najväčšia sociálna sieť prevezme za viac ako 1 miliardu dolárov službu Instagram. “Teraz môžeme s tímom Instagram pracovať oveľa viac“, napísal v pondelok zakladateľ Facebooku, Mark Zuckerberg na svojom Facebook-profile.

Fotka sem, fotka tam…

Cez Instagram sa môžu fotografie zachytené smartphonom ľahko zdielať s priateľmi či známymi. Popri Facebook-u táto služba spolupracuje aj so sieťou Twitter či Tumblr. Instagram je k dispozícií od roku 2011 a v súčasnosti má 30 miliónov užívateľov. Ako verejnosť uistil Marc Zuckerberg, užívatelia môžu svoje obrázky aj naďalej posielať do iných sietí. Nemusia sa teda obávať, že Facebook “zablokuje” prístup k iným sieťam.  Taktiež by nemal byť žiadny užívateľ Instagram nútený používať Facebook. Jedno je tak isté. Akvizícia by mala ostať nezávislá.

Instagram by mal spoločne s Facebookom vyvíjať nové funkcie. Facebook delí od brán akciového trhu už len niekoľko týždnov. Niektorí očakávajú, že sociálna sieť bude ocenená až na 100 miliárd dolárov. Takisto sa hovorí, že Facebook môže v tomto roku dosiahnuť miliardu užívateľov. V súčasnosti má približne 845 miliónov aktívnych členov. No, nechajme sa prekvapiť.

 

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre

Koniec by prišiel, ak pride neičo nové. Pokial sem ludia chodia a majú tu svojich známych, každého bude lákať sa sem na nich sem-tam kuknúť. Je už len na Facebooku ako rozhodí svoje budúce investície. Môže skúpiť menšie no zato výrazne prospešné projekty, dať ich do kopy, zhlbiť s jadrom facebooku a je to tam.

pekne, facebook ovládol svet, ide stále hore, hore…som zvedavý, kedy príde jeho koniec :eek: