Strata dôvery je komunikačný problém, tvrdí španielsky minister

Španielsky minister financií Luis de Guindos (na snímke) sa bráni tvrdeniu, že španielske banky sú závislé na pomoci od Európskej centrálnej banky. „Nebudeme potrebovať prostriedky z eurovalu pre účel refinancovania bánk“, povedal konzervatívny politik pre Handelsblatt.

Rovnako považuje za nezdôvodnené obavy o krízu v Španielsku. Minister financií tvrdí, že strata dôvery je komunikačný problém. „Nepodarilo sa nám dobre vysvetliť, do akej miery sme prijali a začali realizovať reformy.“

Čo myslíte?

[poll id=”10″]

Ako tvrdí Guindos, španielska vláda sa rozhodla ozdraviť štátny rozpočet a prijať štrukturálne reformy. „V parlamente máme väčšinu a po dobu 4 roky“, tvrdí. Guindos tiež varuje, že úsporné opatrenia vo vysokozadlžených krajinách môžu zhoršiť  krízu v eurozóne.

„Konsolidácia je nevyhnutná, nesmieme však narušiť tempo“, tvrdí španielsky minister.  Vo štvrtok sa konala ďalšia aukcia španielskych dlhopisov. Robustný dopyt naznačuje, že španielske dlhopisy sú aj napriek súčasným problémom atraktívne.

 

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre