Daimler stráca veľkoinvestora. Arabov!

Automobilka Daimler stráca svojho veľkoinvestora.  Podľa informácií manažérskeho magazínu chce arabský emirát Abu Dhabi ukončiť svoj podiel v tejto spoločnosti. Štátny fond Aabar tak plánuje rozpustiť svoje podiely v  Daimleri, v F1 -pretekárskom tíme tejto spoločnosti či spoločné investície v konštruktérovi elektromobilov – Tesla.

Hovorca spoločnosti tieto informácie nepotvrdil, avšak ani nedementoval. „Nie sme si vedomí, že Aabar plánuje znížiť svoj podiel“, vyjadril sa hovorca.

Arabi si v marci 2009 v spoločnosti Daimler kúpili 9 %, čím sa stali najväčšími akcionármi. Podiel sa neskôr zredukoval na 3 % a teraz chce štátny fond predať zvyšok. Na F1 tíme Mercedesu sa Abu Dhabi podieľa až 40 %-timi percentami. Po zverejnení správy sa akcie Daimleru prepadli do mínusu.

 

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre