Arabské investície nasmerované do brazílskej hydiny a obilia

Brazília: Až 500 miliónov USD plánuje investovať arabská poľnohospodárska investičná spoločnosť do brazílskych podnikov zaoberajúcich sa chovom hydiny a pestovaním obilnín.

Túto nemalú čiastku ponúkajú zástupcovia saudskej investičnej agroskupiny z oblasti poloostrova Katar, ktorí hľadajú partnerstvo vo výrobe a vývoze na Stredný Východ s cieľom stabilizovať miestne ceny.

Mohamed Abudllah Al-Rasheed, prezident Greenhouse-u ako jednej zo spoločností investičnej agroskupiny sa k tejto záležitosti vyjadril slovami: „Brazília má veľký potenciál. Má dobrú klímu a dobrú pôdu pre pestovanie obilia a chovu hydiny. Je to dobrá krajina na investovanie.“ Zároveň dúfa v dlhodobé partnerstvo.

Rokovania sa týkali predovšetkým spolupráce predaja sóje a kukurice na kŕmenie zvierat a chovu kurčiat ako jeho rozšírenie spoločnosti Alsanie Trading, ktorej prezidentom je Abdullah Al-Sanie.

„Príchod saudskej delegácie bol veľmi dôležitý. S brazílskymi podnikateľmi prišli vyjednávať kvalitné firmy a významné osobnosti“. Takto zhodnotil obchodnú príležitosť Eduardo Sampaio, riaditeľ Medzinárodnej podpory pre agropodnikanie na Ministerstve poľnohospodárstva.

Brazília sa teda usiluje vďaka priaznivým prírodným podmienkam a efektívnym technológiám, získavať nové investičné príležitosti a stať sa popredným výrobcom a zároveň i vývozcom potravín.

Podľa informácií thecropsite.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať