Akcie Tesly pridávajú viac ako 15 %. Reagujú na Muskove víťazstvo v Číne

Elon Musk (Foto: Flickr)

Ako v pondelok informoval denník Wall Street Journal, spoločnosť Tesla (TSLA) získala predbežný súhlas Pekingu na uvedenie svojho asistenčného softvéru pre vodičov na čínskom trhu. Podľa správy k tomu došlo počas nečakanej návštevy generálneho riaditeľa Elona Muska v Číne.

Čínske úrady súhlasili s tým, aby spoločnosť Tesla uviedla na trh svoje riešenie Full Self-Driving (FSD), ktoré využíva mapové a navigačné technológie čínskeho technologického obra Baidu (BIDU).

Akcie spoločnosti Tesla v pondelok na začiatku obchodovania prudko posilnili a v čase publikovania tohto článku získavajú takmer 16 %. Posilňujú aj akcie Baidu kótované na burze v USA.

Vďaka tejto spolupráci Tesla získala nielen potrebný technologický rámec, ale vyrieši aj kľúčové regulačné otázky týkajúce sa bezpečnosti údajov. To všetko uľahčí cestu k nasadeniu FSD.

Tento softvér je zdrojom príjmov Tesly v Spojených štátoch, kde zaň mnohí používatelia platia mesačný poplatok, takže jeho rozšírenie do Číny môže zvýšiť príjmy a ziskové marže spoločnosti, ktoré v posledných štvrťrokoch zaznamenali pokles.

Ako vo svojom komentári uviedli analytici Wedbush, to, že sa Muskovi podarilo získať zelenú pre nasadenie FSD na dôležitom čínskom trhu, je podľa nich pre Teslu prelomovým momentom

Graf: Vývoj akcií TSLA za posledný mesiac

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre