Americký index Dow Jones rástol siedmy deň za sebou

investovanie

Americké akciové indexy uzavreli v zelených číslach aj vo štvrtok, čo znamená, že benchmark Dow Jones rástol už siedmy deň za sebou. Aj keď bol začiatok včerajšieho obchodovania neistý, indexy napokon posilnili.

Akciový benchmark Dow Jones vzrástol o 331 bodov na 39 387 bodov, S&P 500 pridal 0,5 % a Nasdaq Composite vzrástol o 0,3 %.

Najnovšie údaje o počte žiadostí o podporu v nezamestnanosti boli vyššie, ako sa očakávalo, čo podporilo argumenty pre zníženie sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému (Fed).

Medzi najväčších víťazov v indexe Dow Jones patrili akcie Home Depot (HD) s nárastom 2,5 % a Caterpillar (CAT), ktoré posilnili o 2,1%.

Akcie podporili aj klesajúce výnosy amerických dlhopisov. Výnosy 10-ročných štátnych bondov boli vo štvrtok na úrovni 4,46 %, čo je menej ako 4,7 % pred dvoma týždňami.

Bank of England medzitým ponechala úrokové sadzby na nezmenenej úrovni. Rovnako ako v prípade Fedu zostáva otázkou, kedy dôjde k prvému zníženiu.

Akcie výrobcu polovodičových čipov Arm Holdings (ARM) klesli o 2,3 % po tom, ako lepšie než očakávané výsledky za štvrtý fiškálny štvrťrok zatienili slabé vyhliadky pre fiškálny rok 2025. Slabší výhľad zverejnila aj firma Airbnb (ABNB), ktorej akcie klesli o takmer 7 %.

Akcie spoločnosti Roblox (RBLX) sa prepadli o 22,1 % po tom, čo herná platforma znížila svoju ročnú prognózu tržieb.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre