Real Madrid sa stal futbalovým klubom s najvyššími príjmami. Z trónu zosadil Manchester City

Španielsky futbalový klub Real Madrid sa dostal na čelo rebríčka Deloitte Football Money League ako klub s najvyššími príjmami na svete v sezóne 2022-23. Z prvého miesta tak vytlačil Manchester City.

Futbalový klub z Madridu dosiahol celkové príjmy vo výške 831 miliónov eur, za ním nasledujú City (826 miliónov eur) a Paris St Germain (802 miliónov eur). Barcelona sa v minulom roku posunula zo siedmeho miesta na štvrté, keď dosiahla príjmy vo výške 800 miliónov eur, zatiaľ čo Manchester United klesol o jedno miesto na piate s príjmami 746 miliónov eur.

Real zaznamenal oproti predchádzajúcemu roku nárast príjmov o 118 miliónov eur, pričom nárast o 16 % bol spôsobený dobrými výsledkami v maloobchodnom segmente, vyššou návštevnosťou štadióna a tiež oživením príjmov od sponzorov.

Napriek tomu, že City stratilo prvé miesto v rebríčku, ktoré si držalo posledné dva roky, klub vykázal najvyššie príjmy za sezónu v histórii. Je to aj vďaka tomu, že vyhral treble, čo posilnilo jeho príjmy z vysielania a reklamy.

Liverpool, ktorý v minulom roku zaznamenal najväčší vzostup, keď sa posunul zo siedmeho na tretie miesto, zaznamenal v tomto roku najväčší medziročný pokles, keď sa vrátil na siedmu priečku. Bol jedným z troch futbalových klubov (spomedzi 20 hodnotených klubov s najvyššími príjmami), ktoré zaznamenali pokles príjmov. Ďalšími dvoma klubmi s poklesom príjmov sú Atletico Madrid a West Ham United.

Zdroje: reuters.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre