Akcie Apple sa dostali na 4-mesačné maximum. Tu je hlavný dôvod

Akcie spoločnosti Apple dosiahli v utorok najvyššiu úroveň za posledné štyri mesiace po tom, ako kľúčový partner pre výrobu iPhonov, taiwanská spoločnosť Foxconn, zlepšila svoje prognózy.

Spoločnosť Foxconn, ktorá je pravdepodobne najdôležitejším článkom v globálnom dodávateľskom reťazci spoločnosti Apple, informovala, že jej tržby za bežný štvrťrok budú lepšie, ako predpokladala na začiatku jesene, keď hovorila o „výraznom“ raste. Taiwanská firma sa odvolávala na lepší ako očakávaný dopyt po smartfónoch, tabletoch a inej spotrebnej elektroniky v mesiacoch október a november.

„Druhá polovica roka je pre priemysel (informačných a komunikačných technológií) tradičným vrcholom sezóny,” uviedla spoločnosť Foxconn vo vyhlásení, ktoré e-mailom zasielala portálu TheStreet. Ako dodáva, vývoj tržieb v prvých dvoch mesiacoch štvrtého štvrťroka bol mierne lepší, ako sa očakávalo.

V čase publikovania tohto článku akcie Apple získavajú 2,16 % na 193, 52 USD, čo je od začiatku roka nárast o približne 55 %. Akcie sa počas dnešného obchodovania dostali až na 194,40 USD a dosiahli najvyššiu úroveň za posledné 4 mesiace.

Graf: Vývoj akcií Apple od začiatku roka 2023

Zdroje: thestreet.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre