Graf: Ktoré kryptoburzy sú najväčšie na svete?

kryptomeny

Aj keď sa môže zdať, že krypto zima už pominula, odvetvie naďalej čelí regulačným a právnym výzvam. Po tom, ako bol začiatkom tohto mesiaca generálny riaditeľ spoločnosti FTX Sam Bankman-Fried uznaný vinným z prania špinavých peňazí a podvodu, v kryptoburze Binance skončil riaditeľ Changpeng Zhao.

Šéf Binance odstúpil po tom, ako sa priznal k porušeniu amerických  pravidiel proti praniu špinavých peňazí. Zároveň súhlasil, že zaplatí pokutu 50 miliónov dolárov. Binance, ako spoločnosť, zaplatí pokutu až 4,3 miliardy dolárov.

Ako ukazuje graf portálu Statista, ktorý je založený na údajoch spoločnosti The Block, ani tento škandál nezobral burze Binance jej dominantné postavenie, pokiaľ ide o obchodnú aktivitu.

Za obdobie 1. január až 23. november Binance dosiahla objem obchodov v objeme 3,3 bilióna dolárov, čo je výrazne pred konkurentmi Upbit, OKX a Coinbase. Treba ale poznamenať, že aj keď všetky tieto burzy vykazujú masívne pohyby finančných prostriedkov, v prípade mnohých veľkých hráčov tento objem medziročne dramaticky klesol.

Zdroj: statista.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre