Prekvapivý investor v SpaceX? Do firmy E. Muska investovala najväčšia talianska banka

SpaceX
SpaceX (Foto: Flickr)

Najväčšia talianska banka Intesa Sanpaolo realizovala prekvapivú investíciu do spoločnosti SpaceX, za ktorou stojí miliardár Elon Musk. Talianska spoločnosť uvádza, že letecký priemysel považuje za kľúčový motor svetového rastu. „Intesa Sanpaolo verí, že letecký sektor môže zohrať kľúčovú úlohu v rámci rozvoja a rastu svetových ekonomík. Skupina sa preto rozhodla investovať do spoločnosti, ktorá preukázala špičkovú víziu budúcnosti,“ uvádza vo svojej piatkovej správe banka. Výška investície nebola zverejnená.

SpaceX (Space Exploration Technologies Corporation) je americká letecká spoločnosť, ktorú v roku 2002 založil Elon Musk. Práve SpaceX pomohla nastoliť éru komerčných vesmírnych letov. Firma vyrába a taktiež sama odpaľuje vlastné rakety či kozmické lode a na obežnú dráhu posiela aj internetové satelity.

V roku 2012 sa jej kozmická loď Dragon stala prvou komerčnou kozmickou loďou, ktorá doručila náklad na Medzinárodnú vesmírnu stanicu a taktiež z nej. V roku 2020 sa SpaceX stala prvou súkromnou spoločnosťou, ktorá sem vzala aj ľudí. Jej raketa s názvom Falcon 9 je prvým a doteraz jediným vesmírnym modulom, ktorý je možné opakovane použiť. SpaceX stojí aj za projektom Starlink, čo je prvý najrozšírenejší satelitný internetový systém na svete. Starlink dokáže prevádzkovať vysokorýchlostné pripojenie po celom svete, podporuje streamingové služby, online hry, videohovory a mnoho ďalšieho.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre