Bitcoin na okraji priepasti? Známy kryptoanalytik varuje pred pádom

Známy analytik kryptomien Nicholas Merten vo svojom videu na YouTube varuje, že celková trhová kapitalizácia virtuálnych mien sa môže znížiť až o 440 miliárd dolárov. Ako dodáva, bitcoin by mohol klesnúť o viac ako 43 % zo svojej súčasnej ceny.

Merten hovorí, že najlepším scenárom pre tých, ktorí už do bitcoinu investovali, by bolo nájdenie podpory okolo cenového rozpätia 15 000 – 16 000 USD.

Analytik svoju znepokojivú predpoveď zakladá na ďalšom znižovaní likvidity, čo je dôsledkom pretrvávajúceho jastrabieho postoja Federálneho rezervného systému (Fed). Ako hovorí, táto politika negatívne ovplyvňuje aj akcie gigantov ako Microsoft a Apple. Zároveň si kladie rečnícku otázku: Pokiaľ začínajú klesať tieto multimiliardové korporácie, čo to môže v prostredí zvýšenej neistoty a volatility znamenať pre kryptomeny?

Hoci najväčšia kryptomena bitcoin naďalej priťahuje investorov, jej súčasná výkonnosť charakterizovaná nižšími maximami a nižšími minimami vyvoláva obavy. Navyše rastúce ceny ropy a výnosy štátnych dlhopisov naznačujú, že globálna ekonomika môže smerovať k recesii.

V čase publikovania tohto článku dosahuje celková trhová kapitalizácia kryptotrhu 1,04 bilióna dolárov a bitcoin sa obchoduje za 26 122 USD, čo je za posledných 7 dní pokles o viac ako 2 percentá.

Zdroje: bithub.pl; dailyhodl.com

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre