Veľkobanka Goldman Sachs chce výrazne zredukovať svoje alternatívne investície

Goldman Sachs

Po tom, ako americká banka Goldman Sachs zaznamenala prepad zisku v poslednom štvrťroku 2022, chce teraz výrazne obmedziť alternatívne investície v oblasti správy aktív.

Ako uviedol investičný riaditeľ banky Julian Salisbury v rozhovore pre tlačovú agentúru Reuters, finančný dom chce v nadchádzajúcich rokoch zredukovať časť portfólia alternatívnych investičných produktov v hodnote 59 miliárd dolárov.

„Očakávam výrazný pokles oproti súčasným úrovniam,“ upozornil manažér. Pod alternatívnymi investičnými produktmi sa rozumejú rôzne investičné nástroje mimo tradičných inštrumentov ako sú akcie, dlhopisy a fondy. Zvyčajne ide o private equity alebo nehnuteľnosti.

Pripomeňme, že gigant z Wall Street má za sebou skľučujúci kvartál, keď nedosiahol očakávané výsledky. Zisk na akciu dosiahol 3,32 USD, pričom analytici v priemere počítali so ziskom na akciu vo výške 5,48 USD. Výnosy banky medziročne klesli o 16,2 % na 10,59 miliardy USD.

Oblasť správy aktív a majetku zaznamenala v roku 2022 pokles čistých príjmov o 39 % na 13,4 miliardy USD, pričom príjmy Goldman Sachs z investícií do akcií a dlhov klesli o 93 % a 63 %.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre