Apple sa stal prvou spoločnosťou, ktorá dosiahla hodnotu 3 bilióny dolárov

apple

Americká technologická spoločnosť Apple sa stala prvým podnikom na svete, ktorého trhová hodnota dosiahla tri bilióny dolárov.

Vo včerajšom obchodovaní sa cena akcií Apple dostala na rekordných 182,86 dolárov a celková trhová kapitalizácia koncernu vzrástla na 3 bilióny USD. Obchodovanie nakoniec uzavreli na hodnote 182,01 USD.

Ak by bola táto spoločnosť krajinou, bola by piatou najväčšou ekonomikou na svete, hneď za Nemeckom. V auguste 2018 sa výrobca Iphonov stal prvou firmou, ktorej hodnota prekonala hodnotu 1 bilión dolárov. O 2 roky neskôr, v auguste 2020, hodnota Apple pokorila 2 bilióny USD.

Napriek nedávnemu nárastu hodnoty si niektorí analytici myslia, že akcie majú stále priestor na rast. Banka Morgan Stanley ich označila za top výber na rok 2022 a uviedla, že očakávané spustenie hardvéru pre rozšírenú a virtuálnu realitu v budúcom roku zvýši príjmy.

„Kombinácia silnej, lojálnej zákazníckej základne a nadchádzajúce uvedenie produktov AR/VR predurčuje AAPL na prehodnotenie v roku 2022,“ napísala vo štvrtok analytička Morgan Stanley Katy Huberty, ktorá zvýšila svoj cenový cieľ pre akcie Apple na 200 dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre