Táto 24-minútová ranná rutina vám zmení celý deň

Každý z nás určite pozná rannú rutinu. Zazvoní budík, vstaneme (niektorí budík ešte niekoľkokrát odložia), vykonáme rannú hygienu, raňajky atď..

Hovorí sa, že prvé minúty nášho dňa určujú, aký bude celý náš deň, takže nepochybne je to tá najdôležitejšia časť nášho dňa.

Podnikateľ Matthew Toren sa na rannú rutinu pozerá ako na ultraproduktívnych 24 minút, ktoré jeho deň nasmerujú tým správnym smerom. Ak aj vy chcete svoj deň nakopnúť podobným spôsobom, neváhajte si pozrieť, ako prebieha toto 6-krokové ráno.

1. Čistenie zubov (2 minúty) – počas spánku naša ústna dutina produkuje oveľa menej slín a práve v takomto suchom prostredí dochádza k nárastu baktérií. Takže to najlepšie, čo ráno môžete spraviť, je aspoň dve minúty venovať čisteniu zubov a jazyka.

2. Vypiť pohár vody (1 minúta) – nielen ústa, ale aj mozog a zvyšok celého nášho tela potrebuje po spánku vodu. Vodu ale pite až po vyčistení zubov, aby ste baktérie v dutine „nespláchli“ rovno do svojho tela.

3. Meditácia (7 minút) – Ako Toren píše, časom zistil, že 7-minútová meditácia úplne stačí na to, aby dôkladne prečistil svoju hlavu a začal deň s pokojnou mysľou.

Pozrite tiež: 10 dôvodov, prečo úspešní meditujú

4. Focus (5 minút)

Kľúčom k úspechu je zameranie sa na dôležité veci. Focus na výsledky, zoznam úloh, aktivity. Počas týchto piatich minút si prejdite všetko, čo cez deň potrebujete spraviť.

5. Cvičenie (7 minút)

Je známe, že mnoho úspešných riaditeľov a podnikateľov sa snaží udržať v čo najlepšej forme. Udržiavanie zdravého tela im pomáha nastaviť čistú myseľ, ktorá je pre nich všetkým. Toren odporúča aplikáciu 7 minute workout (7minuteworkout.jnj.com), ktorá vás za 7 minút dostane do riadneho pohybu.

6. Strečing (2 minúty)

Po cvičení je tu 2-minútový strečing, počas ktorého svoje telo poriadne pretiahnete. Ponaťahovaním svalov a chrbta telu pomôžete uvoľniť stres, ktorý sa s dnešným uponáhľaným svetom bezodkladne spája.

Spracované podľa informácií businessinsider.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre