Toto je vlastnosť, ktorá z Icahna spravila jedného z najbohatších investorov sveta

Medzi miliardárov sa človek nedostane len tak zo dňa na deň. Vyžaduje si to množstvo odhodlania, vytrvalosti a práce, o čom by vám muž na snímke, Carl Icahn, vedel určite dlho rozprávať.

Dnes tento 84-ročný investor drží majetok v hodnote 16,3 miliardy dolárov, čím sa bezpochyby radí medzi najbohatších investorov sveta.

Známy tréner osobnostného rozvoja Anthony Robbins sa vo svojej knihe “MONEY Master the Game” pozrel na to, čo Icahna priviedlo k miliardovému majetku. Opísal ho ako človeka s obrovskou túžbou, ktorý nehľadá príležitosti, ale si ich sám vytvára.

V živote to tento investor nemal vôbec ľahké. Aj keď mu otec zaplatil školné, nemal žiadne peniaze na stravu a ubytovanie. Našiel si tak prácu v plážovom klube, kde skončil hraním pokru s majiteľmi baru.

„Spočiatku som ani nevedel, ako sa to hrá. A tak som za 2 týždne prečítal o pokri tri knihy. Následne som bol o 10-krát lepší ako ktokoľvek z nich,“ povedal Robbinsovi Icahn. Ako si spomína, každé leto vyhral zhruba 2000 dolárov, čo bolo v tých rokoch ekvivalentom dnešných 50 000 dolárov.

Zaplatil si štúdium na Princetone a nakoniec zakotvil na Wall Street. Požičal si peniaze na zakúpenie miesta na burze NYSE, kde postupne začal zarábať veľké peniaze.

O niekoľko rokov neskôr založil spoločnosť (dnes známu ako Icahn Enterprises), ktorá rada vstupuje do podhodnotených firiem a robí z nich rentabilné spoločnosti.

„Veľmi málo ľudí má takúto húževnatosť,” opisuje Robbins Icahna.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre