7 kníh, ktoré odporúča miliardár Bill Gates

Bill Gates

Na investicne.sk sme si predstavili už niekoľko tipov na výdatné knihy, či už z oblasti motivácie, podnikania alebo financií.

Tentokrát si predstavíme 7 kníh, na ktoré počas rôznych udalostí poukázal zakladateľ Miicrosoftu Bill Gates. Takže ktoré to sú?

1. Business Adventures (John Brooks)

Táto kniha z roku 1969 je kolekciou najlepších 12 podnikateľských príbehov z Wall Street a amerického podnikateľského sveta. Bill Gates si aj dnes dobre pamätá, ako sa k Business Adventures dostal:

„Keď som sa v roku 1991 stretol s Warrenom Buffettom, požiadal som ho, aby mi dal tipy na jeho obľúbené obchodné knihy. Dlho nepremýšľal, je to Business Adventures od Johna Brooksa,“ povedal bez váhania Buffett.

2. Tap Dancing to Work (Carol Loomis)

Nie je žiadnym tajomstvom, že Bill Gates a investor Warren Buffett majú veľmi dobré vzťahy. Niet preto divu, že k jeho top knihám patrí aj Tap Dancing to Work.

Za týmto knižným titulom stojí Carol Loomis, uznávaná redaktorka, ktorá mala s Buffettom jedinečný vzťah. V knihe zhromažďuje tie najlepšie články o Buffettovi, ktoré neboli doteraz nikde zverejnené. Ak sa o Buffettovom úspechu chcete dozvedieť viac,  táto kniha je pre vás.

3. Where Good Ideas Come From (Steven Johnson)

S biznisom sa okrem iného spájajú aj inovácie. Ak sa k nim neviete dopracovať, určite oceníte knihu Where Good Ideas Come From. Ako tvrdí Gates, je to skvelá knižná voľba obzvlášť pre ľudí v biznise či vzdelávaní. Priučí vás spôsobom a vzorom, ako si osvojiť dobré nápady a úspešné inovácie.

4. Life is What You Make (Peter Buffett)

O životnom úspechu má čo povedať aj Peter Buffett, syn známeho investora. Aj keď sa narodil do miliardárskej rodiny, svoj úspech v hudbe si tento vytrvalý mladík vybudoval úplne sám.

„Na rozdiel od toho, čo si myslia mnohí ľudia, Peter nezdedil veľké bohatstvo od svojho otca. Miesto toho ho rodičia podporovali, aby si našiel vlastnú cestu. A kniha Life is What You Make je kronikou tejto cesty“, hovorí Gates.

5. Moonwalking with Einstein (Joshua Foer)

Potrebujete zlepšiť svoju pamäť? Tak v tom vám pomôže kniha s názvom Moonwalking with Einstein. Oboznámi vás s technikami, vďaka ktorým si zapamätáte aj tie najkomplikovanejšie fakty.

„Rovnako, ako väčšina ľudí, aj mňa fascinuje, ako funguje ľudská myseľ a pamäť“, uviedol Gates.

6. Awakening Joy (James Baraz)

Je to viac ako len ďalšia kniha o šťastí, povedal o knihe Awakening Joy vydavateľ. Práve šťastie je veľakrát hlavný dôvod, prečo chceme byť úspešnými. Ako pripomína Gates, vďaka tejto knihe preorientujete svoju myseľ od nespokojnosti a rozptýlenia k radosti a šťastiu.

7. Deng Xiaoping (Ezra F Vogel)

Predtým, než sa v Číne k moci dostal Deng Xiaoping, bola na tom táto krajina hospodársky veľmi zle. Ako pripomína Gates, v tom čase to bola jedna z najchudobnejších zemí sveta, oveľa chudobnejšia ako napr. India.

Avšak to, čo s touto najľudnatejšou krajinou sveta spravil Deng, bolo ohromujúce. Pretransformoval tamojšie obchodné praktiky a opäť postavil ekonomiku na nohy. Jeho odvážna ekonomická, technologická a spoločenská transformácia Číny je jedinečnou v celej histórii.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre