Najinovatívnejšou spoločnosťou už nie je Apple. Prepadol sa na 17. priečku

Spoločnosť Fast Company zverejnila zoznam 50 najinovatívnejších spoločností za rok 2019. Kým minulý rok tento rebríček ovládla spoločnosť Apple, v aktuálnom zozname sa prepadla až na nelichotivú 17. priečku.

Tento rok sa na prvom mieste umiestnila čínska technologická firma Meituan Dianping, ktorá prostredníctvom svojich aplikácií zrýchľuje objednávanie a poskytovanie rôznych služieb ako hotelové pobyty, vstupenky do kina či nákup jedla. Len v prvej polovici roka 2018 táto firma spracovala transakcie za takmer 34 miliárd USD pre viac než 350-miliónov ľudí.

Druhou najinovatívnejšou spoločnosťou sa stala singapurská spoločnosť Grab, tretia priečka patrí basketbalovej lige NBA. Populárna basketbalová liga už štvrtú sezónu za sebou prekonala rekordnú návštevnosť a mimoriadny rast zaznamenáva aj jej streamovacia služba.

Po tom, ako Apple v roku 2017 predstavil viacero produktových noviniek ako iPhone X, ARKit či Apple Watch Series 3, ho Fast Company v predošlom rebríčku zaradila na prvé miesto. Pomohol tiež k tomu fakt, že tento americký gigant sa upriamuje na pokrok v umelej inteligencii.

Aktuálne výsledky pre rok 2019 ukázali, že Apple nielenže stratil prvenstvo, ale neumiestnil sa ani v prvej desiatke. Fast Company uvádza, že najväčšou prednosťou aktuálneho umiestnenia Apple je inovatívny procesor A12 Bionic, ktorý dokáže spracovať až 5 biliónov operácií za sekundu.

Nižšie si môžete pozrieť celý rebríček najinovatívnejších spoločností podľa Fast Company.

50 najinovatívnejších spoločností (Techspot)
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre