5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Senát amerického Kongresu v noci na sobotu schválil tesnou väčšinou daňovú reformu, ktorú presadzoval prezident Donald Trump. Návrh prešiel hlasovaním v pomere 51 ku 49. Americký dolár zareagoval posilnením.

2. Americká burza CBOE dnes uviedla, že už v nedeľu popoludní miestneho času spustí obchodovanie s kontraktmi na menu bitcoin. O týždeň tak predstihne konkurenta CME Group.

3. Venezuela zavádza vlastnú digitálnu menu s názvom „petro“. Uviedol to dnes tamojší prezident Nicolás Maduro, ktorý vyhlásil, že s touto menou chce jeho krajina bojovať proti finančnej blokáde USA.

4. Ministri financií eurozóny si dnes zvolili nového predsedu Euroskupiny. Je ním portugalský minister financií Mária Centeno. V polovici januára tak vo funkcii vystrieda súčasného predsedu Jeroena Dijsselbloema.

5. Ako informuje agentúra Reuters, Európska únia a Británia dnes po stretnutí britskej premiérky Mayovej a predsedu Európskej komisie Junckera údajne nedosiahli dohodu o brexite. Rokovania sa tak zrejme posunú.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre