Bitcoin posilnil na 4300 dolárov. Čoskoro sa môže opäť rozdeliť

Známa kryptomena bitcoin v posledných dňoch výrazne posilnila a aktuálne sa obchoduje na úrovni 4300 dolárov. Bitcoin sa v polovici septembra prepadol až na 2985 USD po tom, ako čínske úrady jednotlivcom a organizáciám zakázali  získavať financie prostredníctvom primárnej ponuky mincí (ICO). Digitálna mena sa aj napriek tomu otriasla a od 15. septembra už dokázala posilniť viac ako 40%.

Ako informoval portál Coindesk, bitcoin tomto roku zrejme čaká už druhé rozdelenie na dve samostatné kryptomeny. Špekuluje sa o vzniku meny bitcoin gold, ktorá by sa vyznačovala oveľa vyššou rýchlosťou transakcií. Pripomeňme, že na začiatku augusta došlo k prvému rozdeleniu bitcoinu, čím vznikol bitcoin cash.

Za spustením novej meny by mal stáť Jack Liao, CEO hongkongskej ťažobnej firmy LightingASIC a k rozdeleniu bitcoinu a vzniku bitcoinu bold by mohlo dôjsť už koncom októbra (hovorí sa najmä o 25. októbri). Skupina ťažiarov, ktorá za vývojom bitcoin gold stojí, plánuje vytvoriť nový ťažobný algoritmus, ktorý by umožnil ťažbu aj s obyčajnými grafickými kartami. Tým by sa z veľkých ťažobných firiem stali menej dôležití hráči a celá sieť by sa tak viac otvorila.

Graf: Vývoj ceny bitcoinu

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre