Štúdia analyzovala 500 milionárov. Túto jednu charakteristiku majú všetci spoločnú

podnikatel

S menom Napoleon Hill ste sa už pravdepodobne stretli. Teda pokiaľ sa aspoň trochu zaujímate o úspech a osobnostný rozvoj. Tento novinár je totiž autorom jednej z najlepších kníh na tému úspech vôbec – Mysli a zbohatni (Think and Grow Rich).

Kniha z roku 1937 je výsledkom dlhoročného výskumu stoviek bohatých ľudí, vrátane mien ako Henry Ford či Andrew Carnegie.

„Analýza niekoľkých stoviek ľudí, ktorí nahromadili imanie prekračujúce hranicu milión dolárov, odhalila skutočnosť, že každý z nich mal vo zvyku rýchlo sa rozhodovať,“ uvádza v knihe Napoleon Hill.

To ale nie je všetko. Okrem toho, že sa rozhodujú rýchlo a spoľahlivo, tieto rozhodnutia nemenia, prípadne len veľmi zriedkavo.

To je úplne opačný prístup ako pri chudobných ľuďoch a strednej triede. Tí sa totiž rozhodujú (ak sa vôbec rozhodnú) veľmi pomaly a svoje rozhodnutia často menia.

Hill poznamenáva, že ak sa stanete majstrom v rozhodovaní, budete žať úspech. „Tí, ktorí sa dokážu rozhodovať veľmi rýchlo, rozhodne vedia, čo chcú. A svet má vo zvyku dláždiť cestu človeku, ktorého slová a činy naznačujú, že vie, kam sa chystá.“

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre