Miliardár Jeff Bezos zdieľa svoju najlepšiu radu pre podnikateľov

Ak sa povie meno Jeff Bezos, určite vás hneď napadne Amazon. Túto svetoznámu firmu zakladal v júli v roku 1995. Začiatky boli skromné, Bezos zamestnával 10 ľudí a predajov bolo pár.

Zakrátko sa to zmenilo. Už po dvoch mesiacoch mal Amazon zákazníkov v 45 krajinách a týždenné predaje spoločnosti dosiahli 20-tisíc dolárov. O dva roky neskôr išiel Amazon na burzu s hodnotou pol miliardy dolárov.

Dnes je to už o niečom inom. Bezos zamestnáva viac ako 150-tisíc ľudí a hodnota jeho firmy dosahuje 172 miliárd dolárov.

Bezos vybudoval impérium úplne od nuly, za čo má dnes rešpekt a uznanie. Mnohí obdivujú jeho dlhodobé myslenie a dôraz na zákazníka.

Čo radí všetkým podnikavcom?

V jednom z rozhovorov Bezos uviedol:

Hovorím ľuďom, že keď preberáme nejakú firmu, snažím sa zistiť odpoveď na otázku: Je človek, ktorý vedie tento podnik, misionár alebo žoldnier?

Misionár buduje produkt, pretože miluje zákazníkov, miluje výrobok. Žoldnier buduje produkt, aby mohol zarábať peniaze. Jedným z veľkých paradoxov je, že misionár nakoniec zarobí viac peňazí ako žoldnier. Preto si treba vybrať niečo, do čoho ste uchvátený, to je moja rada číslo jeden, uviedol Bezos.

Foto: Flickr

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre