Inflácia exploduje, dolár skolabuje a zlato pôjde hore, myslí si Greenspan

Analytik Brien Lundin mal na konferencii “New Orleans Investment Conference” možnosť pohovoriť si s bývalým šéfom FEDu, Alanom Greenspanom súkromne.

V nedávnom rozhovore pre futuremoneytrends.com sa Lundin s myšlienkami z tohto rozhovoru podelil. „Greenspan poukázal na niekoľko dobrých bodov..mal obavy z inflácie. Obzvlášť bol znepokojený prebytkom v súvahe FEDu, ktorý činí takmer 3 bilióny dolárov“, uviedol Lundin. Podľa Greenspana tieto peniaze visia nad americkým hospodárstvom ako veľký vodný balón s likviditou, ktorý čoskoro narazí na “špendlík”.

Z tohto dôvodu bývalý šéf FEDu očakáva explóziu inflácie a rast ceny zlata. Greenspan sa domnieva, že o 5 rokov bude cena zlata podstatne vyššie než sú aktuálne úrovne, pretože prebytočná likvidita sa nakoniec dostane na voľný trh.

Ako ďalej pripomína Lundin, podľa Greenspana je kolaps dolára nevyhnutnosťou, ktorá priemernému Američanovi zoštvornásobí životné náklady.

Je známe, že Greenspan je fanúšikom žltého kovu. Na nedávnu otázku od redaktory Gillian Tetto „či je dnes zlato dobrou investíciou“ Greenspan odpovedal: Áno, zlato je mena. Všetky dôkazy potvrdzujú, že je to primárna mena a žiadne fiat peniaze, vrátane amerického dolára sa mu nevyrovnajú.

Greenspan dal už viackrát najavo, že súčasná finančná a hospodárska situácia nie je v poriadku. Rast americkej ekonomiky nie je silný“, uviedol v relácii CNBC Exclusive. Súčasný globálny dopyt zároveň prirovnal k neskorému štádiu Veľkej depresie.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre