VIDEO: Na týchto reklamách sa veru nešetrilo

Možno sa vám už stalo, že ste sledovali reklamu v televízii a zároveň premýšľali, koľko peňazí mohol taký reklamný spot stáť?

Kdekoľvek sa pohneme, všade na nás útočí. Veľké firmy si dobre uvedomujú, že reklama je silným nástrojom v oslovení veľkých más ľudí. Na tvorbe svojich reklamných spotov si preto dávajú dôkladne záležať, čoho výsledkom je, že nám niektoré reklamné scény doslova vyrazia dych.

Na kvalitných spotoch sa nešetrí ani po finančnej stránke – najímajú sa super drahé celebrity a používajú sa nevídané rekvizity, a to iba s jedným cieľom – vyvolať zvýšenú spotrebu svojich výrobkov či služieb. Nižšie vám predstavujete niekoľko reklám, na ktorých sa určite nešetrilo.

Chanel

Ani po desiatich rokoch sa po rozpočtovej stránke nikomu nepodarilo prekonať reklamu spoločnosti Chanel. So spotom z roku 2004, v ktorom si hlavnú rolu zahrala Nicole Kidmanová, sa údajne spájajú náklady vo výške až 33 miliónov dolárov. Reklamu na známy parfém Channel No.5 režíroval Baz Lurhrmann.

Guinness

Číslo dva medzi najdrahšími reklamami sveta patrí pivu. Aj keď v “domino” reklame na pivo Guinness z roku 2007 neuvidíte žiadnu celebritu, náklady na jej tvorbu dosiahli 20 miliónov dolárov. V dominovom efekte sa okrem 6000 domino kociek objavili aj knihy, plechovky s farbou či autá.

Aviva Insurance

13,4 milióna dolárov. Toľko peňazí sa rozhodla zaplatiť poisťovňa Norwich Union za reklamu, ktorá má ľuďom oznámiť zmenu názvu na Aviva Insurance. V reklame môžete vidieť hviezdy ako Bruce Willis, Ringo Starr, Dame Edna, Elle Macpherson či Alice Cooper. Práve všetky tieto celebrity si počas svojej kariéry zmenili meno.

Chrysler

V roku 2011 sa počas reklamnej prestávky Super Bowl objavila reklama s rapperom Eminemom, ktorá verejnosti oznámila, že automobilka Chrysler sa opäť vracia do Detroitu. Na jej tvorbu bolo vynaložených viac ako 12 miliónov dolárov.

Carlton Draught

Epická a zábavná zároveň. Taká je reklama na pivo Carlton Draught. Na reklamu, ktorá sa údajne postarala o predaje piva v objeme 36 miliónov dolárov, boli vynaložené náklady vo výške 9 miliónov dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre