Chcete uspieť? Buffett radí ako na to

Už iste viete, že Warren Buffett sa svojim geniálnom čuchom na skvelé investície zaradil medzi najväčších investorov sveta. Aj napriek pokročilému veku je stále vo forme, keďže minulý rok zarobil spomedzi všetkých miliardárov najviac peňazí. Počas svojich vystúpení v rôznych reláciách či v príhovoroch pre svojich akcionárov sa Buffett podelil s množstvom rád, ako byť krok vpred a dosiahnuť vytúžený cieľ.

1. Komunikácia je základ. Buffett tvrdí, že efektívna komunikácia je pre úspešný biznis nevyhnutná. On sám mal problém s vystúpeniami na verejnosti, no rozhodol sa s týmto strachom bojovať. Vďaka kurzom známeho lektora D. Carnegieho dnes nemá problém predstúpiť pred dav ľudí.

2. Spoliehanie na inštinkt. Nechcem sa zaoberať analýzou či „veštením“, hovorí Buffett, ktorý v kancelárii nemá ani osobný počítač. Jediné čo musíte urobiť, je premýšľať, nie byť ovplyvňovaný inými, radí investor. Buffett trávi väčšinu pracovného času premýšľaním a čítaním.

3. Sledujte úspešných. Ak chcete byť úspešný, mali by ste úspešných napodobňovať. Ak sa vám páčia niektoré ich vlastnosti, ktoré s úžasom obdivujete, prečo si ich neosvojíte? Možno vás inšpiruje ich skoré ranné vstávanie, neochvejná pracovitosť či vášeň pre to, čo robia.

4. Pracujte pre lepšiu budúcnosť. Ak niekto dnes sedí v tieni, je to preto, že niekto kedysi dávno zasadil strom, hovorí známy Buffettov výrok. Usilujete sa o lepšiu budúcnosť? tak potom musíte zasiať tak, aby ste v budúcnosti mali hojnú úrodu. Buffett radí: Nesporte to, čo vám zostane po všetkých výdavkoch, ale miňte to, čo vám zostalo po úsporách.

5. Prevezmite kontrolu. Prevezmite kontrolu nad svojim časom, radí Buffett. Nedovoľte iným ľuďom, aby s vami hýbali a programovali váš život. Vy ste pánmi svojho života a nikdy by ste nemali dovoliť, aby „volant“ vášho života chopil niekto iný.

6. Rozumne míňajte. Ak si kupujete veci, ktoré nepotrebujete, budete čoskoro predávať veci, ktoré potrebujete, upozorňuje Buffett. Každý z nás trpí nutkaním nerozumne utrácať, pričom následne hľadáme zámienky, aby sme tieto výdavky ospravedlnili. Buffett upozorňuje: Držím sa dvoch pravidiel. 1. Nikdy nestrácajte peniaze. 2. Nikdy nezabudnite na prvé pravidlo.

7. Bez trpezlivosti to nejde. Bez ohľadu na to, ako veľmi ste talentovaný či ako veľa úsilia ste do nejakej činnosti vložili, mnoho vecí jednoducho potrebuje čas. Niečo, čo naozaj stojí za to, môže chvíľu trvať, takže sa úprimne sami seba spýtajte, či stojí za to do toho ísť.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre