Najviac stresujúce povolanie na Wall Street? Toto!

Výrazný tlak na výsledky, obrovská zodpovednosť a časová tieseň. Pracovníci z Wall Street narážajú na stres takmer každodenne. Kto z nich to má ale najmenej závideniahodné? Obchodníci? Zamestnanci z riadenia rizika?

Portál eFinancialCareers sa rozhodol spraviť neformálny prieskum medzi personalistami a mnohými ďalšími odborníkmi, na základe ktorého vyhodnotil najviac stresujúce profesie finančného sektora.

Výsledok bol jasný – investičný bankár bol súčasťou prvej trojky každého hlasovania. „Život investičného bankára je jedna z posledných foriem legitímneho otroctva“, povedal na margo tejto profesie Roy Cohen, kariérny kouč a autor knihy The Wall Street Professional’s Survival Guide. Ako dodáva, títo ľudia majú problém nájsť si čas na základné veci, ako je jedlo a spánok.

Navyše, každý investičný bankár musí dodržiavať firmou stanovený obmedzujúci kódex správania – v ňom sa nachádzajú ustanovenia, ako nakladať s dôvernými informáciami či získanými kontaktmi.

A čo taký investičný bankár robí? Ide o ľudí, ktorí sa veľkým spoločnostiam starajú o prvotné ponuky akcií (IPO), fúzie, akvizície a taktiež im poskytujú príslušné poradenstvo.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre