Nové Star Wars filmy a vyšší zisk. Disneymu sa darí!

Spoločnosť Walt Disney oznámila svoje výsledky za posledný kvartál a taktiež za celý fiškálny rok, pričom čísla opäť potešili.

Za obdobie posledných troch mesiacov do 28. septembra dosiahla spoločnosť zisk 1,39 miliardy dolárov, čo predstavuje 12 % nárast. V rovnakom období minulého roka bol zisk spoločnosti na rovni 1,24 miliardy dolárov.

Okrem toho spoločnosť oznámila nárast zisku za celý fiškálny rok, ktorý končil 28. septembra. Ten oproti minulému roku vzrástol o 8 % až na 6,1 miliardy dolárov.

„Sme veľmi spokojný s našimi výsledkami za fiškálny rok 2013, zvýšili sme tržby, čistý zisk aj zisk na akciu, a to už tretí rok v rade,“ uviedol vo svojom vyhlásení Robert Iger, výkonný riaditeľ spoločnosti.

Okrem pozitívnych finančných správ oznámila spoločnosť Walt Disney aj dobrú správu pre fanúšikov známej scifi série Star Wars. Walt Disney minulý rok kúpil štúdio Lucasfilm a tým aj práva na Star Wars od Georga Lucasa za 4 miliardy dolárov. Zaviazal sa, že následne vydá minimálne tri nové filmy z jednej z najúspešnejších sérii všetkých čias.

Spoločnosť oznámila, že prvý z novo pripravovaných filmov vydá 18. decembra 2015 v celosvetovej premiére.

 

Vývoj akcií Walt Disney za posledný rok
MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre