NASDAQ 100 sa nachádza na najvyššej úrovni za posledných 13 rokov!

Americký akciový index Dow Jones Industrial sa v pondelkovom obchodovaní dokázal vyšplhať nad 15 000 bodov a benchmark NASDAQ 100 siaha na 3158 bodov, čo je najviac od novembra 2000.

Pozorovatelia trhu to zdôvodňujú pozitívnymi správami, o ktoré sa okrem Číny postaralo aj Japonsko. Ako sme vás informovali, v druhom kvartáli si Japonsko pripísalo až 3,8 %-ný nárast hrubého domáceho produktu, čo je oveľa viac než sa pôvodne odhadovalo.

„Je zjavné, že ekonomické údaje z Ázie sú podporou pre trhy, no investori budú aj naďalej ostražití ohľadom situácie v Sýrii či krokov Federálneho rezervného systému (FED)“, uviedol James Butterfill, ktorý v spoločnosti Coutts & Co dohliada  na 44 miliardové portfólio.

K najväčším víťazom v indexe Nasdaq 100 patria akcie nadnárodnej spoločnosti Sears, ktoré dnes získavajú viac ako 5,50 %. Približne  o 1,56 % sa zhodnocujú akcie Apple, keďže sa očakáva, že táto spoločnosť už zajtra predstaví nový model svojho smartfónu iPhone a taktiež jeho cenovo dostupnejšiu verziu.

Akciový benchmark Nasdaq 100 zahŕňa najviac obchodované akcie na burze Nasdaq. Ide o akcie spoločností pôsobiacich v rôznych odvetviach, avšak s výnimkou finančného sektora, kam patria banky či investičné spoločnosti.

index Nasdaq100
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre