Gigant Yahoo prevzal spoločnosť 17-ročného tínedžera!

Internetový priekopník Yahoo kúpil od britského tínedžera iPhone aplikáciu s názvom „Summly“, za ktorú údajne zaplatil takmer 30 miliónov dolárov (cca 23 mil. €).

Iba 17-ročný geniálny vynálezca aplikácie Nick D’Aloisio (na snímke) začal na svojom projekte pracovať už vo veku 15 rokov! Časom prilákal investície v objeme viac ako milión eur a dnes k jeho obchodným partnerom patrí najbohatší muž Ázie Li-Ka Shing, Rupert Mudroch či Marc Pincus zo Zyngy.

Ako sám D’Aloisio uviedol, keď vo svojich 15 rokoch firmu zakladal, vôbec nepomyslel na to, že sa tak rýchlo ocitne v pozícii v akej je dnes.

Ani jedna z oboch strán obchodu doteraz nezverejnila podmienky transakcie. Samotná app-ka bude teraz ukončená a odstránená z App Store, pretože Yahoo jej funkcie začlení do svojich mobilných produktov. Mladý D’Aloisio a jeho kolegovia sa v najbližších týždňoch pripoja k spoločnosti Yahoo.

Aplikácia Summly sa dá charakterizovať ako spravodajský „kondenzátor“, ktorý z článkov prostredníctvom vlastných algoritmov vyrobí úryvok na 350-400 slov.

Foto: wikimedia

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre