Warren Buffett chcel kúpiť burzu v New Yorku

Americké média CNBC a New York Times informujú, že hviezdny investor Warren Buffett mal záujem o americkú burzu New York Stock Exchange (NYSE Euronext).

Investor Warren Buffett (Photo by Aaron Friedman; flickr.com)

Média sa odvolávajú na informácie ľudí, ktorí sú s danou situáciou dobre oboznámení. Tajné zdroje tvrdia, že Buffettov investičný holding Berkshire Hathaway koncom novembra spoločnosti NYSE predložil návrh na prevzatie.

Cena, ktorú vraj Buffett za túto americkú burzu ponúkal, bola nižšia ako tá, ktorú koncom roka za NYSE navrhla spoločnosť Intercontinental Exchange Inc (ICE). ICE za NYSE ponúkla 8,2 mld. dolárov, pričom predstavenstvo NYSE túto čiastku podporovalo.

Pripomenieme, že New York Stock Exchange plánovala fúziu aj s nemeckou Deutsche Börse, avšak Európska komisia z dôvodu narušenia hospodárskej súťaže toto spojenie nepovolila.

Buffett na žiadosť podať k veci komentár, ktorú mu poslala agentúra Bloomberg, neodpovedal. K veci sa odmietol vyjadriť aj hovorca NYSE.

Foto: Aaron Friedman

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Neni peneži :-) takto si bude musieť vystačiť len s nejako mensou poisťovňou al. bankou o_O

páči sa mi jeho nedávny vyrok ze komercne banky nebudu nikdy tak ziskove ako kedysi– vid regulacia, kapitalove poziadavky atd.. aj ked ako som cital tu ma kupene akcie Wells fargo. ale je zaujiamve ze mal zaujem aj o burzu..mozno caka nejaky zvyseny obrat :-O