10 automobilov, v ktorých sa Číňania vozia najradšej!

Najpredávanejším automobilom na čínskom trhu sa v mesiacoch január – november 2012 stal Buick Excelle (na snímke), za ktorým stojí spolupráca americkej automobilky General Motors a čínskej spoločnosti SAIC Motor Corp.. Jeho prvenstvo nie je žiadna náhoda! Automobil Buick Excelle bol najpredávanejším vozom v Číne aj minulý rok.

Foto: Buick Excelle

Od začiatku roka 2012 sa z tohto modelu predalo celkom 261 240 vozidiel. Na druhé miesto najobľúbenejších vozov v Číne sa zaradil známejší Ford Focus, ktorý si našiel svoje miesto najmä v strednej triede.

Tretie miesto patrí Chevroletu Sail (na snímke), ktorý produkuje Shanghai General Motors. Celkovo sa vozidiel Chevrolet Sail predalo viac ako 258 tisíc.

Foto: Chevrolet Sail

Štvrté až šieste miesto si v zozname najobľúbenejších áut v Číne zarezervovala nemecká značka Volkswagen. S počtom predaných vozidiel 226 651 obsadil štvrté miesto automobil Volkswagen Lavida, ktorý špeciálne pre čínsky trh vyrába Shanghai Volkswagen Automotive.

Na krk mu dýcha VW Passat (na snímke), ktorého sa za prvých 11 mesiacov tohto roka predalo 224 678 kusov. Na priečku číslo šesť sa usadila limuzína VW Jetta.

Foto: VW Passat

Chevrolet Cruze (na snímke), ktorý sa v Číne vyrába od roku 2009 sa v predajnosti zaradil na 7. priečku. Za prvých 11 mesiacov sa ho v Číne predalo viac ako 216 tisíc  kusov.

Na ôsme miesto si opäť sadá zverenec automobilového obra Volkswagen – VW Bora. Z tohto elegantného a dynamického modelu bolo zaregistrovaných viac ako 208 tisíc vozidiel.

Foto: Chevrolet Cruze

Juhokórejskému automobilu Hyundai Elantra Yuedong, ktorý je špeciálne upravený pre čínsky trh, patrí s predajom 200 781 vozidiel deviata priečka.

Desiatku vozidiel, v ktorých sa najradšej vyvážajú Číňania, uzatvára automobil Hyundai Verna (na snímke). Na európskom trhu toto vozidlo nesie názov Hyundai Accent.

Foto: Hyundai Verna

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Ten Chevrolet Cruze je fajne auticko. Aj ked k chevrletom nemam blizko tento voz ma prekvapil. Hyudai ziadna slava :D