Angela, potlesk v Aténach nečakaj!

Takmer 7000 policajtov, vodné delá, zablokované ulice a vrtuľníky. Všetky tieto prostriedky budú zabezpečovať bezpečnosť Angely Merkelovej počas jej utorkovej návštevy v Aténách.

Nemecká kancelárka sem zavíta prvýkrát od vypuknutia krízy, no pompézneho privítacieho potlesku sa zrejme nedočká!

Kruté heslá

„Merkelová je politické h…o“. Aj takéto kruté nápisy na transparentoch čakajú Merkelovú v gréckych uliciach. Dokonca ani množstvo tamojších odborárov sa netajilo tým, že svoj hnev a zlosť prídu dať v utorok verejne najavo. Grécky výlet najvplyvnejšej ženy sveta bude trvať celkom 6 hodín. Stretne sa nielen s gréckym premiérom Antonisom Samarasom, ale aj prezidentom Papouliasom či ďalšími dôležitými zástupcami gréckej ekonomiky.

Krízou a tvrdými škrtmi strpčení Gréci vinia za krízu práve nemeckú kancelárku. V pozadí protestov sa vláda v Aténách snaží svojim obyvateľom vysvetliť, že návšteva Merkelovej je viac ako len symbolická. Ako uvádza jeden z diplomatov, táto zahraničná cesta môže byť signálom, že nemecká vláda dôveruje premiérovi Samarasovi.

Gréci majú na Merkelovú viacero požiadaviek. Žiadajú viac času na presadenie úspor  a taktiež podporu pre pridelenie ďalšej časti finančnej pomoci vo výške 31,5 mld. eur. Nech sa už so Samarasom dohodnú na čomkoľvek, každopádne prajeme Angele šťastný návrat domov!

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre