VIDEO: Apple dnes predstavil iPhone 5!

Americká spoločnosť Apple dnes predstavila prvý smartfón od smrti jej legendárneho zakladateľa, Stevea Jobsa. Zariadenie iPhone 5 je oveľa tenší a ľahší (112 gramov) a oproti predošlým iPhonom má väčší displej (štvorpalcový) s rozlíšením 1136×640 pixelov.

Vylepšení je pritom viacero: Výkonnejší fotoaparát, batéria s dlhšou výdržou. Navyše, ako tvrdí spoločnosť, procesor pracuje až 2-krát rýchlejšie než predošlý model iPhone 4S. Zariadenie tiež disponuje podporou vysokorýchlostnej siete LTE, takže sťahovať sa dá rýchlosťou až 100 Mbit/sekundu. Prístroj by mal na trh prísť 21. septembra.

Spolu s iPhone-om prichádza aj nová generácia mobilného operačného systému – iOS 6, ktorý ponúka vylepšenú navigáciu či dokonalejšiu integráciu s cloudovým úložiskom iCloud.

Akcie Apple si dnes pripísali zisk +1,39 %, keď dosiahli hodnotu 669,76 dolárov. Zariadenia iPhone sú najdôležitejším produktom spoločnosti. V posledných mesiacoch sa predaje Apple oslabili, nakoľko užívatelia čakali na novú generáciu iPhone 5. Konkurencia na trhu smartfónov narastá. Najmä juhokórejský Samsung chrlí mnoho nových modelov v rôznych cenových reláciach.

Video: iPhone 5

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre