Facebook sa dočkal. Instagram je už jeho!

Po piatich mesiacoch čakania sa spoločnosť Facebook nakoniec dočkala. Zuckerbergova firma dostala všetky potrebné povolenia na prevzatie fotoslužby Instagram.

Čo je Instagram? Ide o sieť, cez ktorú sa môžu fotografie zachytené smartfónom vylepšiť cez digitálny filter a ľahko zdieľať s priateľmi či známymi (viď obrázok nižšie).

Ako povedal vedúci vývoja Facebooku, Mike Schroepfer, s talentovaným tímom Instagram-u vidí veľkú budúcnosť. Ľudia, ktorí stoja za touto fotoslužbou, sa tak sťahujú zo San Francisca do sídla Facebooku v Menlo Park.

Vlastník Instagramu dostal zaplatenú tučnú hotovosť vo výške 300 miliónov dolárov, pričom zvyšok platby obdrží v akciách (23 miliónov kusov akcií). Prevzatie sa nejaký čas vlieklo, nakoľko ho museli odsúhlasiť príslušné orgány pre hospodársku súťaž a ďalšie subjekty.

Už na začiatku nákupu Schroepfer zdôraznil, že fotoslužba zostáva aj naďalej nezávislá. Čo to znamená? Užívatelia Instagramu sa nemusia obávať, že Facebook by zablokoval prístup k iným sieťam. Podobne nebude žiadny užívateľ Instagramu nútený používať Facebook. Popri Facebooku služba spolupracuje aj s so sieťou Twitterom či miniblogovaciou službou Tumblr. Instagram má približne 80 miliónov používateľov.

Obr.: Aplikácia služby Instagram

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre