Patentová bitka pokračuje: Apple chce zakázať Galaxy S III !

Americká spoločnosť Apple uvádza, že až 21 výrobkov Samsungu porušilo jej patenty. Kým doteraz ich bolo na zozname 17, teraz svoj zoznam rozšírila, keď v piatok súdu v San Jose predložila ďalšie 4 výrobky, ktorých predaj by sa podľa nej mal v USA zakázať. Medzi nimi sa nachádza aj nedávno predstavený smartfón Samsung Galaxy S III.

Je tomu týždeň, čo porota v San Jose rozhodla, že Samsung Applu zaplatí odškodné vo výške 835 miliónov eur. Spoločnosť z Južnej Kóreii sa bráni: Podľa nej chce Apple spotrebiteľom ohraničiť ponuku zariadení. Ako Samsung v sobotu oznámil, už prijal právne kroky na zabezpečenie toho, aby boli jeho výrobky dostupné aj americkým spotrebiteľom.

Obdĺžnik so zaoblenými hranami

Kým Apple nedávny verdikt súdu v San Jose víta, Samsung nechápavo krúti hlavou. Ako tvrdí, nie je možné patentovým právom manipulovať natoľko, aby jedna spoločnosť mala monopol na „obdĺžnik so zaoblenými hranami“.

V snahe ovládnuť trh mobilných zariadení sa obe firmy neustále hašteria o patenty. Juhokórejčania sú neustále obviňovaní, že kopírujú smartfón Apple – iPhone. Naopak, Samsung Američanom vyčíta, že neoprávnene používajú jeho technológie.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Niečo zakázať, tak v tom nevidím riešenie..neviem síce aké patenty porušuje S trojka ale mne príde nezávislá..vidím to na dlhé ťahanice totoo a som za rozumnu dohodu..uvidíme

Stačí sa pozrieť na model galaxy ACE a iphone4..pride mi to ako uplna kopia pricom prvy prišiel iphone a až potom galaxy Ace. aj ked je je samsung o polovicu lacnejši nemusel imitovať..ale keď sa pozriem na taký ASUS ulratenke notebooky tak v nich tiež vidím apple..proste ako by sa napodobnovali všeti