Samsung chystá vlastnú sociálnu sieť. Klon Facebooku?

Bolo to len nedávno, čo americká spoločnosť Apple oznámila úzku spoluprácu so sociálnou sieťou Facebook, a už jej úder vracia kórejský gigant v elektronike – Samsung. Ako hlási Korea Times, začiatkom roka 2013 by mal Samsung zahájiť svoju vlastnú sociálnu sieť.

Podľa informácií nemenovaného manažéra Samsungu, chce spoločnosť vyvinúť vlastný „variant Facebooku“,  ktorý nebude dostupný len na Samsung-smartfónoch či tabletoch, ale aj v internetovo pripojených televízoroch, kamerách či fotoaparátoch.

Valcujúci Samsung

Ide tak o hrozbu nielen pre Facebook, ale aj pre samotný Apple. Samsung drží titul najväčšieho výrobcu televízorov, najväčšieho výrobcu mobilných telefónov či najväčšieho poskytovateľa smartfónov s operačným systémom Android.  Ako uvádza nedávny prieskum Canalys, v používaní smartfónov vedie Čína, ktorá predbehla aj USA. K prvému kvartálu činí podiel Samsungu v segmente „múdrych telefónov“ 22 %. Pre Apple pripadá 19 %-ný trhový podiel.

Klon Facebooku?

Na výstave spotrebnej elektroniky v Las Vegas dal Samsung na známosť štart vlastnej komunikačnej platformy pre televízory, android-smartfóny, tablety či pre PC. Služba s názvom „Family Story“ umožňuje zasielanie správ, videohovory, či spoločné zdieľanie fotiek na rôznych zariadeniach. Ako píše Korea Times, rozšírená verzia má podobné vlastnosti s Facebookom.

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre